Αναζήτηση

 
  Είσοδος Μελών
Αριθμός Μητρώου

Συνθηματικό
 
Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής;
  e_Ενημερωτικό Δελτίο

epy.gr/httpdocs/e_ED/newsletter_11_10.pdf
epy.gr/httpdocs/e_ED/newsletter_11_10.pdf
   Νέα της ΕΠΥ - Ανακοινώσεις
Παράταση λίγων ημερών για να δηλώσεις συμμετοχή στο Public Integrity Hackathon!

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς (ΓΕ.ΓΑ.ΚΑ.Δ.) και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο διοργανώνουν το Public Integrity Hackathon στις 1 & 2 Απριλίου.

Το Hackathon θα διεξαχθεί στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, και σε αυτό καλούνται να συμμετέχουν φοιτητές, ακαδημαϊκοί-ερευνητές, start–up επιχειρήσεις, προγραμματιστές καθώς και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Ο βασικός στόχος του “Public Integrity Hackathon” είναι να δημιουργηθούν καινοτόμες λύσεις για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα. Οι λύσεις θα ενισχύουν τους πολίτες συνδέοντας την τεχνολογία με υπάρχοντα δεδομένα και πληροφορίες, προσφέροντας καινοτόμες εφαρμογές που θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να κατανοούν τις διαθέσιμες πληροφορίες που υπάρχουν για την καταπολέμηση της διαφθοράς και να μπορούν να τις διαχέουν και να τις μοιράζονται εύκολα με τρίτους.

Οι δημιουργοί των τριών καλύτερων εφαρμογών/ιδεών θα χρηματοδοτηθούν για να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη τεχνικά λύση, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως από το κοινό.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας email στο OOSA.info@oecd.org μέχρι και τις 26 Μαρτίου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αξιολογηθούν βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:

Καινοτομία
Εφαρμοστικότητα
Βιωσιμότητα και αντίκτυπος
Σαφήνεια της πρότασης
Κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στη μάχη για την
καταπολέμηση της διαφθοράς

Περισσότερες πληροφορίες και οι αναλυτικοί όροι του Hackathon υπάρχουν διαθέσιμα εδώ. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Hackathon θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ
Τηλέφωνο: +30 210-7474-271
Φαξ: +30 210-7474-490
http://eellak.gr
Νέα της ΕΠΥ - Ανακοινώσεις
 
Επιλογές

 Εκτύπωση της σελίδας Εκτύπωση της σελίδας

 

© ΕΠΥ - Σπύρου Τρικούπη 20, 10683 Αθήνα
Τηλ: 215 5051398 E-mail: epy (at) epy (dot) gr

Υλοποίηση και φιλοξενία AD HOC Ε.Π.Ε. Στατιστικά WebStats.gr
PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. Licence GPL.