Αναζήτηση

 
  Είσοδος Μελών
Αριθμός Μητρώου

Συνθηματικό
 
Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής;
  e_Ενημερωτικό Δελτίο

epy.gr/httpdocs/e_ED/newsletter_11_10.pdf
epy.gr/httpdocs/e_ED/newsletter_11_10.pdf
   Ανακοινώσεις Άλλων
Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών β/θμιαs εκπαιδευσηs Νομου Ηλειας
   
          Ομάδα Εκπαιδευτικών Νομού Ηλείας, η πλειοψηφία των οποίων διδάσκουμε σε σχολεία των περιοχών που έχουν πληγεί, παίρνουμε την πρωτοβουλία και οργανώνουμε δίκτυο παροχής άμεσης βοήθειας στους μαθητές των σχολείων των καμένων περιοχών.
            Στις 11 Σεπτεμβρίου που αρχίζουν τα σχολεία και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς καταλαβαίνετε πως κανένας από εμάς δεν μπορεί να ζητήσει από τους μαθητές  να αγοράσουν ούτε ένα τετράδιο, ούτε ένα μολύβι. Η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής στις περισσότερες σχολικές μονάδες επίσης δεν βοηθάει καθόλου το εκπαιδευτικό μας έργο, που αυτή τη στιγμή αποκτά τεράστιο βάρος. Για τα επόμενα χρόνια οι εκπαιδευτικοί των σχολείων όλων αυτών των περιοχών καλούνται να στηρίξουν τόσο τους μαθητές τους όσο και τις τοπικές κοινωνίες, να δώσουν ελπίδα και όραμα, να δώσουν την παιδεία που χρειάζεται, ώστε και η τωρινή και η επόμενη γενιά να μορφωθούν, να προοδεύσουν, να δημιουργήσουν και να φτιάξουν πάλι τον τόπο τους ακόμη καλύτερο.
            Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις και όλους τους πολίτες να συμβάλλουν σε αυτή μας την προσπάθεια προσφέροντας:
* ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ώστε να γίνουν τα σχολεία κέντρο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για τις πληγείσες περιοχές ( πχ dvd,  τηλεοράσεις , προτζέκτορες, οθόνες, computer κλπ )
* ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ( πχ ράφια , καρέκλες , βιβλία )
* ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, που θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να ξεχάσουν τις δύσκολες στιγμές που έζησαν και ζουν.
Ή επίσης κάνοντας προτάσεις που μπορούν να αφορούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα σχολεία των πληγέντων περιοχών.
               
Μπορείτε να στέλνετε τις προσφορές σας στο
2ο ΤΕΕ – ΕΠΑΛ ΠΥΡΓΟΥ
(Για την Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Ν. Ηλείας)
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΚΚΙΛΩΝΗ
ΤΚ 27100
ΠΥΡΓΟΣ
               Η αποστολή μπορεί να γίνει με τα ΚΤΕΛ δωρεάν. Βρισκόμαστε επίσης σε συνεννόηση με εταιρίες courrier. Μπορείτε επίσης να τα στείλετε με το ταχυδρομείο.  Θα παρακαλούσαμε όλους όσους αναλάβουν τη μεταφορά να διευκολύνουν τις διαδικασίες και από οικονομικής πλευράς.
Την  πρωτοβουλία μας στηρίζει η Διεύθυνση  Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, όπου μπορείτε να απευθύνεστε για πληροφορίες στο τηλέφωνο 26210-83033 (08.00-14.00), στην κα Χριστίνα Λόη, εκπαιδευτικό Ν. Ηλείας, email: Christina_loh_72@yahoo.gr  .
Τα σχολικά είδη αποτελούν άμεση ανάγκη και πρέπει να σταλούν σύντομα, ώστε να μπορέσουν να βρίσκονται στα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα αγιασμού.
               Μετά από καταγραφή των αναγκών των σχολείων και των μαθητών, εμείς οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών θα το μοιράσουμε μέσα από τα σχολεία  στα παιδιά και τις οικογένειες τους. Η κάθε προσφορά θα διοχετευθεί σε συγκεκριμένο σχολείο που έχει ανάγκη, για το οποίο θα ενημερωθείτε μόλις γίνει  η διανομή.
                Στα σχολεία χρειαζόμαστε επίσης ψυχολόγους που θα ενημερώσουν τους καθηγητές των σχολικών μονάδων σε θέματα ψυχολογίας παιδιών και εφήβων που βιώνουν αυτές τις δύσκολες καταστάσεις και σε θέματα ειδικής παιδαγωγικής για τον σωστό παιδαγωγικό χειρισμό τέτοιων καταστάσεων.
                Απαιτείται επίσης η συνδρομή ΕΙΔΙΚΩΝ σε ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ώστε να ενημερωθούν τα παιδιά , οι οικογένειες τους και οι τοπικές κοινότητες για το τί πρέπει να κάνουν ώστε να μπορέσουν τα δάση να ξαναζήσουν , τα χωράφια να ξαναγίνουν παραγωγικά , τα ζώα να αναπαραχθούν . Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ο κόσμος ενημέρωση και παιδεία ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή και να  αποφευχθούνε μεγαλύτερες καταστροφές στο περιβάλλον από ανθρώπινη αμέλεια και άγνοια.
Ευπρόσδεκτη είναι και οποιαδήποτε άλλη προσφορά σε υλικό ή συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να αφορούν τα σχολεία και τις τοπικές κοινωνίες και άπτονται θεμάτων πολιτισμού, αθλητισμού, τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και παιδείας γενικότερα.
               Καλούμε τους συναδέρφους των άλλων νομών που έχουν επίσης πληγεί να προχωρήσουν σε αντίστοιχη δράση. Είμαστε στη διάθεση τους για οποιαδήποτε βοήθεια και σε περίπτωση που το υλικό που θα σταλεί σε εμάς υπερκαλύπτει τις ανάγκες θα διοχετευθεί απευθείας στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε άλλες πληγείσες περιοχές.
               Επειδή θα είμαστε σε αυτά τα σχολεία και όταν θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας και όταν θα έρθουν οι πρώτες βροχές και μετά ο χειμώνας και όταν θα μειώνεται ο αριθμός των μαθητών γιατί οι οικογένειες θα φεύγουν αναζητώντας καλύτερη ζωή, επειδή θα είμαστε εκεί και την επόμενη μέρα και ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ  και  περιμένουμε την ανταπόκριση σας.
Η υπεύθυνη συντονισμού
Ελένη Παπαδοπούλου
Εκπαιδευτικός Ν. Ηλείας
Τηλ. 6942533832                                                                                          
 

Μετά τη δημοσίευση της παραπάνω ανακοίνωσης στην Ιστοσελίδα της ΕΠΥ, oι εκπαιδευτικοί του Ν.Ηλείας, μας έστειλαν το παρακάτω ευχαριστήριο:

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κίνηση που κάνετε να αναρτήσετε την ανακοίνωση μας. Όπως σας είπα και τηλεφωνικά έχουμε ήδη καλύψει τις ανάγκες των πυρόπληκτων σχολείων σε σχολικές τσάντες. Υπάρχουν όμως είδη που έχουμε ανάγκη όπως τετράδια, γιατί δίνουμε και extra υλικό στα σχολεία για τη διάρκεια της χρονιάς, βιβλία (βοηθήματα ή εξωσχολικά), παιχνίδια, μπάλες, υλικά για κατασκευές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (χαρτόνια, πλαστελίνες, μαρκαδόρους κτλ.). Στην ομάδα μας συμμετέχουν πολλοί καθηγητές πληροφορικής οι οποίοι έχουν βοηθήσει πολύ και στη μηχανογράφηση  για την παραλαβή, ταξινόμηση και παράδοση του υλικού, αλλά και στη φορτοεκφόρτωση των πραγμάτων. Είναι ευπρόσδεκτες και προτάσεις που μπορούν να αφορούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα σχολεία.

Και πάλι σας ευχαριστούμε!

Ελένη Παπαδοπούλου

 

 
 
 
Ανακοινώσεις Άλλων
 
Επιλογές

 Εκτύπωση της σελίδας Εκτύπωση της σελίδας

 
Συσχετιζόμενες ενότητες

Ανακοινώσεις Άλλων


© ΕΠΥ - Σπύρου Τρικούπη 20, 10683 Αθήνα
Τηλ: 215 5051398 E-mail: epy (at) epy (dot) gr

Υλοποίηση και φιλοξενία AD HOC Ε.Π.Ε. Στατιστικά WebStats.gr
PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. Licence GPL.